Wednesday, June 30, 2010

The Story Of a Blind Girl~

cerita ney aku dpt setelah bapak ku memberi 1 emel ya~ sgt sedey...soe aa tamo translate. nt da ta besh da~




cerita nye mcm ney --->


There was a blind girl who hated herself because she was blind. She hated everyone, except her loving boyfriend. He was always there for her. She told her boyfriend, 'If I could only see the world, I will marry you.' One day, someone donated a pair of eyes to her. When the bandages came off, she was able to see everything, including her boyfriend. He asked her,'Now that you can see the world, will you marry me?' The girl looked at her boyfriend and saw that he was blind. The sight of his closed eyelids shocked her. She hadn't expected that. The thought flooking at them the rest of her life led her to refuse to marry him.. Herboyfriend left in tears and days later rote a note to her saying: 'Take good care of your eyes, my dear, for before they were yours, they were mine.'


Wednesday, June 23, 2010

Tips Cuci Eyeliner


ha~ sape ade masalah na cuci eyeliner??? ade sesetengah eyeliner mmg susa na cuci eyeliner ney, especially bawah mata. eyeliner mcm elianto, maybeline, n mcm2 agi aa..kalo na list, pnuh 1 post ney mmg susa na hilangkan (sbb aku pkai)... ade beberapa steps yg anda bule buat untuk cuci eyeliner tu dgn mudah n simple tanpa menenyeh mata anda smpai merah2.



Monday, June 21, 2010

Pink Lady With Pink Dog??




korang knl ta sape ney?? opkos korang ta knl an...kalo taw pn, mst pena dga cite psl die ney... sape die ney agak nye ae?? inilah Kay Sera ataupn Pink Lady, bekas model pink... nape die lebih dikenali sbg Pink Lady?? Sbb die hanya pakai warna pink! siyes ney...die da pkai pink slame 25 thn..bygkan aa~ 25 thn hnya pkai 1 warna shj, iaitu pink. die pegi funeral pn die pkai pink. die punye almari hanya penuh bju kale pink shj!  die ney sgt suke warna pink sbb bg die, pink buat ht die sng hati... tp, ade lg best pasal die ney...na taw pe die?? tgk aa gmba bwh ney~

Saturday, June 19, 2010

Snow Bros







 

alkisah nye bg game ini ialah bapak aku suke sgt aa maen game ney..aku pn ta taw aa nape an...haha...aku pn cari aa dlm tenet...tettt...ade aa lak an...aku pn download aa...best gak game ney....ta caye???test aa sndri..bru taw...game yg simple, yet fun! na download pn ta lme coz file nye kecik aje...

Thursday, June 17, 2010

All the right moves - One Republic








All the right friends in all the wrong places
So yeah, we're going down
They got all the right moves in all the right faces
So yeah, we're going down

Just paint the picture of a perfect place
They got it better than what anyone's told you
They'll be the King of Hearts, and you're the Queen of Spades
Then we'll fight for you like we were your soldiers

Cant be tamed - Miley Cyrus






For those who don't know me, I can get a bit crazy
Have to get my way, 24 hours a day
'Cause I'm hot like that
Every guy everywhere just gives me mad attention
Like I'm under inspection, I always get the 10s
'Cause I'm built like that

I go through guys like money flyin' out their hands
They try to change me but they realize they can't
And every tomorrow is a day I never planned
If you're gonna be my man, understand

Sunday, June 13, 2010

petua melayu???



hurm...rsenye rmai da ta amalkan petua2 mlayu kn?? slh sorgnye aku aa tu..mmg aa...aku smemangnye mls..pe susa, g kdai bli..patu mkn...mmg sng kn??tp mkin sng, mkin byk pulak kemudaratannye...mne tak nye, bhn sintetik sepikul dlm 100g pencuci muke...kte aje dr sumber asli aa, mcm2 aa... mmg ta bule celen petua2 mlayu yg ade...so, aku na kongsi sikit aa bbrape petua yg ade...



Saturday, June 12, 2010

Rumah Terbalik???

korang pena dga ta rumah yg terbalik????mmg pelik kan? ade wujud ke? jwpnnye ******* ye!!! mmg wujud.. ta cye???? meh tgk aa gmba ney~






Friday, June 11, 2010

ahhh...tidakk!!!!

huhuhu..hr yg tidak ku nanti2kan slame ney pn mnjelma....cuaks sey~hari ape yg aku maksudkn???? tarikh 11 june 2010 inilah hari keluar nya result exam aku...wah...sgt truje ble bce balik...huhu...sbenanye aku mcm mls na amik taw hari ini sbb aku tkt kang kalo aku trtunggu2, aku akan jiwa kacau dan bule gak mnetap skejap dgn tanjung rambutan... wah...tamo~tamo~

jeng jeng jeng~agak2 brape aku dpt an??tu aje aa soalan yg bmain kat fkiran aku ble aku dpt taw result na kua da..smpai mmpi aa..**mmpi hnyalah mainan tdur semata-mata**aku tkt kalo aku dpt rndah mcm sem lps...hancur hati mak aku ble taw kang...huhu...tp, exam kali ney aku ade ksungguhan yg amat nyata~ta tdo beb 1 mlm blaja,...dgn eyebag aku da stebal mekap britney spears~aku tgk buku...buku tgk aku (ehh..kantoi lak)...ney aa cara aku blaja..last menet~kalo blaja awl2 nt aku lpe...

dgn rse cuak+takut+cemas+gelabah+intenet lembap, aku tabahkan hati aku untuk msuk ke lmn web UPM tu..dub dab dub dab..huhuhu.....da msukkan no matrik n suddenly aku lpe...paswed aku ape???????adoi..terbantut suda mood utk cuak amik result...aku pn tye aa rumet aku...aku try lagi....dgn nekadnye ht aku ney....n aku tgk.......................................
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ahh...3.5 aje....time tu ht aku punye lege mcm na jtuh dr tgkat 17 uma aku ney....fuhhh~mmg lew ta byk., tp aku meningkat...sem lps aku punye 3.2 aje...mak aku da bising soh aku naekkan...**mak!!!aten da capai target!!!!**aku syukur sgt2....at least ape yg aku usahakan berbaloi aa..berbaloi aku ta tdo mlm...berbaloi aku study mcm nak rak~ney pn berkat pertolongan mmbe2 aku yg brada di sisi, di dpn, di knn, n dikiri....especially rumet ksygn aku~die ney mmg byk tulun aku..**weh jgn ade yg kmbang ae** n thanks gak kat dak2 pompuan dlm klas aku..mano, sidah, jaja, n kecik....(ta byk..kami 6 org aje)...wah~thanks aw wei..kalo korg tade...maw gak aku jtuh gedebuk cm sem lps.....i lap lap u (pkai kaen) so much!!hikhik

Batu yg unik n aneh???

waktu aku tgh surf internet, aku trbukak 1 lmn web ney...sbb tjuknye menarik perhatian...'batu yg terunik n teraneh'....dgn rasa curiga nye aku pn bkk...huhu..batu2 yg ditunjukkan mmg lah aneh...mari kita tgk~



1. Dome of the Rock di Masjidil Aqsha, Yerusalem
Bukti kebesaran Allah SWT batu tempat duduk Nabi Muhammad SAW saat Isra Mi'raj sampai kini masih tetap melayang di udara. Pada saat Nabi Muhammad mau Mi'raj batu tu ikut, tetapi Nabi SAW menghentakan kakinya pada batu tsb, maksudnya agar batu tu tak ikut.





2. Hyden, Australia
Gelombang batu seperti ombak ini sudah ada 2.700jt tahun yang lalu menurut peneliti.




3.
Belum ada penelitian tentang batu ini, dan sorang pun belum nmpk yg batu ini bnr2 berjalan, cuma jejaknya saja yg dinyatakan.




4. Pantai Air Manih, Minnagkabau - Padang
Kononnye, batu ini adalah seorang anak yang disumpah oleh Ibunya, sbb derhaka... jgn jd anak derhaka, nt kne sumpah jd batu..hihi






5. Uluru Alice Spring, Australia
Batu yang bisa berubah warna mengikuti cuaca, kadang orange, hitam, biru dll.





p/s : maaf ye kalo ade yg certain ayat anda ta phm coz aku pn ta phm..copy paste aje penerangan die...

Thursday, June 10, 2010

nuffnang???

huhu..hr ney adalah hr bersejarah bg aku n nuffnang...sbb aku bru aje mndaftar dgn nye..ape kegunaan nuffnang ney???siyesly aku pn ta taw...aku maen ltk aje sbb aku terbce 1 blog yg slalu tgk n die pn bru buat....tetibe ae cm na buat lak...wlaupn aku ta taw 1 mende pn psl benda alah ney... bagi sesape yg terbaca post aku yg ta brape rmai org nk bce ney, tulun aa aku menyatakan kegunaan nuffnang ney utk kesejahteraan bersama ye..smoge dgn limpah kurnia-NYA, msing2 dpt menolong antara 1 sama laen..mak aku kte, sape tlg org dpt pahala...na pahala free ta..meh tlg aku meh...ta baek kdekot ilmu aw...nt halo2 aa aku aw~

Wednesday, June 9, 2010

Prince of Persia

TYPE : ONLINE MOVIE








huhuhu..cerita ney baru sesangat aa kat mne2 panggung wayang...mcm goreng pisang baru kua dr kuali aa ktekn...bg org yg tade mse na kua jenjalan tgk wyg mcm aku ney, tgk online pn jadi aa...honestly aku pn ta tgk agi sbb tade mse...so aku cari aje dulo..mne aa taw an nt ade mse sng sikit na tgk...da ade aa kte kn...na tgk online, tkn aa link2 dibawah ini yea~

bg commentator aku, qila, kalo link ta bgus bg taw ye laling...i btlkn...ahaks (super gewdix)





Monday, June 7, 2010

Buat pengajaran

hr ney adalah hr yg agak sedey bg aku...gara2 1 gamba yg aku di tag, sorg mmbe aku telah meremovekn aku dr friend list nye.. ta paya aa taw an pe gmbanye, tp ttg palestin-israel la...huhu, mmbe aku ney jew...die ca ta puas ati coz gamba itu diletakkan..aku pn ta taw na explain mcm mne kat die sbb aku pn ta taw aku di tag smpai aa die bg aku msg tu..sedey btl cite aku ney an..jd, ney aku na bg nasihat sikit..walaupun kte ta ske dgn ape yg israel buat dkt mereka, tp ta perlu la gunekn perkataan2 yg ta sopan utk mengutuk mereka..mereka da kkompem2 dilaknat tuhan...kita cume tgk n renungkan..kalau kutuk pn, yg mati tak kan hidup balik..n lg 1, make sure korg tgk btl2 sblm approve something kat wall or komen..coz kdg2, bkn sume bnde org bule trima kn...igt, kita kwn laen2 negeri n negara...laen2 bgsa n agama...

Nightmare On Elm Street

TYPE : ONLINE MOVIE






cerita yg sgt dasat utk dilihat...tp siyes besh aw..aku smpai ttup2 mata lew tgk nyew...jd, amik bantal...psg volume kuat2 n tgk lew cite ney...rugi kalo ta tgk...sape2 yg ade subwoofer (ta taw ejaannye) or yg cenggitu, psg lew...character nye sgt real...

cite ney pasal 1 memori yg ibu bapa dak2 tu untuk lupakan dr ingatan anak2 mereka...apa memori yg tersirat??? tgk tgk tgk

tkn link kat bwh ney



p/s : hani...siap2 ah bwk baldi!!hahaha

Shrek Forever After

TYPE : ONLINE MOVIE








haa...korg mst minat mamat ijau ney...shrekkk....kali ney lg besh cite nye...aku da tgk 5 6 kali da...igt na upload, so korg bule download...tp megaupload sgt menjelesi aku...so aku ta bule lew na upload...na tgk ta???meh tkn link kat bwh ney

XTSHARE <--qila ney link baru...kalo ta oke gak bg taw ae...aku cri lagi ye rumet!!

Wednesday, June 2, 2010

40 BATANG SATU HARI????

pelik kn zaman sekarang ney...kalo dulu2 merokok lebih sinonim dgn org tua2 ataupn para pekerja..tp skrg???aihhh...umo seawal 10 bln da isap rkok...10 bln???? aku dok bygkn dak umo 10bln yg ckp pelat2, jln pn mcm ketam, innocent aa.... isap rokok..40 btg pulak tu sehari!!klh bpk aku....ape aa na jd skrg ney~ sape yg ptut disalahkn?? opkos parent die...budak sekecik tu ta kn pndai isap rkok sndri aa wei...yg plg ta gne skali, dorg cume tgk mcm show pulak...tersgt aa hampehnye mereka ney...bkn na slhkn org merokok ya..cume na nsihatkn, jgn lew tnjuk dpn knk2 especially yg msih dlm stage mcm tu..ta seswai aw....na tgk aksi dak ney mrokok gaya chantek punye?? tgk lew.....



video

kalo na tgk kat youtube.com tkn aa CLICK HERE

Related Posts with Thumbnails


ShoutMix chat widget